Чоловіку не вдалося «проскочити» через «Ягодин» з товаром із заниженою вартістю

20 Лютого 2020, 17:47
Наждачний папір 911
Наждачний папір

На митному посту «Ягодин» запобігли неправомірному звільненню від сплати митних платежів на суму понад 500 тисяч гривень.

Громадянин України подав митну декларацію, відповідно до якої в митному режимі «імпорт» переміщується товар «шліфувальні матеріали». Про це повідомляють на сторінці  Волинської митниці Держмитслужби  фейсбуці.

В результаті проведення повного митного огляду транспортного засобу встановили, що товар фактично виготовлений на виробничих потужностях компанії «SIA ABRASIVES INDUSTRIES AG» Швейцарської Конфедерації, а не в країнах Європейського Союзу, як зазначено в митній декларації.

Читайте також: Оксамитова завіса: чому кордон має стати пріоритетом українсько-польських відносин

В управлінні контролю митної вартості, враховуючи відомості зазначені в акті про проведення огляду, додатково нарахували до сплати 525 тисяч гривень.

Таким чином, громадянин України, під час митного оформлення товару, вчинив дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати в повному обсязі митних платежів на суму понад пів мільйона гривень, тобто заявив в митній декларації неправдиві відомості, необхідні для визначення країни походження товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ст.485 Митного кодексу України та передбачають накладання штрафу в розмірі 300 відсотків суми несплачених платежів, тобто загальна сума платежів та штрафних санкцій становитиме понад 1,5 мільйони гривень.



 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024