Легкий старт та окупність: чому варто вирощувати равликів в Україні

30 Травня 2020, 12:02
2628

Президент Асоціації равлиководів України ProSnail Кирило Олійник назвав 5 причин, чому варто вирощувати равликів.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці асоціації.

Равликовий бізнес входить в топ перспективних і затребуваних бізнес-проєктів на сьогодні. Вигідне географічне розташування України та помірний клімат ідеально підходять для вирощування равлика на всій території України. На Волині також займаються таким бізнесом. У Торчині Луцького району вже три роки діє равликова ферма.

Попит на равликів

На сьогодні равликове м’ясо має великий попит серед європейських споживачів. Щорічно лише французи з’їдають близько 50 тисяч тонн цього продукту. Цифра по Європі значно вища.

За словами експертів попит на равликову продукцію збільшується з кожним роком на 3-5%, що відкриває неабиякі можливості для українських виробників.

Легкий старт

Щоб почати займатися розведенням молюсків, ваші одноразові витрати на облаштування поля мають складати 1000-1400 євро. Вам також знадобиться земельна ділянка 10-12 соток та пара вільних рук.

Сезонність

Не варто забувати, що равлики люблять тепло і вологість. Тобто в зимовий період тварина впадає в сплячку, отже, цикл виробництва зупиниться до наступного сезону, а ви зможете відпочивати.

Окупність

Щорічні витрати на купівлю малька равлика становлять 1500 євро. При дотриманні технологій розведення, температурного режиму, збереження потомства в сезон «збору врожаю» ви отримаєте 3 тонни дорослого равлика.

Ціна викупу равликів Асоціацією равлиководів України Prosnail 2019 року становила 2,20 євро/кг за умови «ГРОШІ ОДРАЗУ», у них немає «відстрочки платежу», вони не беруть «під реалізацію». Собівартість вирощеного равлика складатиме 1-1,2 євро/кг. Як бачимо, навіть незначні інвестиції здатні принести стабільний дохід.

Користь равликового м’яса

Про користь продукції молюсків говорять всі експерти, від косметологів до гастроентерологів. М’ясо молюсків містить високий рівень білка, в якому міститься амінокислота холін. Крім цього до складу входять мікроелементи, які потрібні людському організму – фосфор, магній, кальцій, рибофлавін, інші.

М’ясо є дієтичним, тому має попит серед споживачів. Калорійність в ста грамах тримається на позначці 90 ккал. Його рекомендують діабетикам, зростаючим дітям, вагітним жінкам.

Читайте такожРавлики, авторські сири та солодощі: як на Волині творять свій продукт

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024