Платники податків Волині сплатили до бюджету 1,6 мільярда гривень

05 Червня 2020, 16:06
912

Платники податків Волині спрямували до держбюджету на 10% податкових платежів більше.

Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

За підсумками січня-травня 2020 року на Волині до загального фонду держбюджету сплатили 1 мільярд 672 мільйони гривень податкових платежів.

Ця сума на 154 мільйони гривень перевищує аналогічні показники минулого року.

«Плюс 10 відсотків надходжень до держбюджету в умовах економічного сповільнення – гарний сигнал для майбутнього відновлення та зростання економіки. А тим часом в умовах, що об’єктивно через пандемію COVID-19 визначають не лише темпи розвитку, а й відповідно ситуацію зі сплатою податків, фахівці ДПС максимально ефективно протидіятимуть так званим мінімізаційним схемам та ризикам несплати. Надзвичайна ситуація через коронакризу вимагає від податківців дуже якісної роботи, а від кожного платника – особливої податкової дисципліни», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.   

Водночас керівниця волинських податківців підкреслила, що ефективна практика адміністрування податків неможлива без сучасних технологічних рішень.

«Електронний формат взаємодії фахівців платників з податковою службою є, як ніколи, актуальним. Електронні сервіси ДПС постійно вдосконалюються відповідно до потреб платників податків. Разом з тим, отримана нами електронна інформація досить швидко аналізується. Відповідно, фахівці податкової служби можуть своєчасно реагувати на ризики несплати», –підсумувала Світлана Савчук. 

Нагадаємо, що наразі Волинь зберігає позитивну динаміку податкових надходжень. Зокрема, протягом січня-травня 2020 року в області до бюджетів усіх рівнів зібрали 3 мільярди 531 мільйон гривень податкових надходжень. Це майже на 202 мільйони гривень більше, ніж за аналогічний період торік.

Читайте також: Волиняни задекларували 460 мільйонів гривень доходів за 2019 рік

Підписуйтеся на телеграм-канал Бізнес.Район та читайте щоденний дайджест ділових новин Волині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024