Зачинено назавжди: п'ять закладів Луцька, які не пережили карантин

12 Червня 2020, 16:41
Заклади, яких більше нема 4834
Заклади, яких більше нема

За словами експертів, найбільш відчутною епідемія коронавірусу була для представників малого та середнього бізнесу. Невеликі сімейні кав'ярні, затишні їдальні чи тематичні паби у всьому світі враз утратили можливість заробляти – а отже і платити податки та оренду приміщення. Не дивно, що багато улюблених закладів у Луцьку після карантину так і не запрацювали. 

Бізнес.Район пропонує згадати п'ять луцьких закладів, які зникли із радарів під час епідемії. 

Читайте також: У квітні ресторани та кафе заробили лише 26% від докарантинних доходів, – дослідження

Паб «Олдскул»

Понад чотири роки на вулиці Лесі Українки у Луцьку працював оригінальний заклад. Тісний і специфічний паб «Олдскул» зі смачним пивом, суворими барменами і крутими заходами за короткий час завоював прихильність лучан. Згодом паб став осередком неформальної «тусівки» міста. Тут проводили музичні вечори, дивилися футбол і навіть відкривали міжнародний літфестиваль «Фронтера» видовищним поетичним слемом. 

Дуже швидко заклад став культовим, і багатьох прихильників дещо засмутив своєрідний поділ, який відбувся минулого року: на Лесі Українки лишився заклад із сидрами, а основний перемандрував на вулицю Винниченка. 

Атмосферну вивіску вже демонтували
Атмосферну вивіску вже демонтували

Так чи інакше, паб на центральній пішохідній вулиці не пережив карантин. Зі фасаду будівлі вже зняли вивіску, а концептуальні «по-вандальному» розписані двері тепер просто розписані і зачинені. 

Тепер це просто двері з вандалізмом
Тепер це просто двері з вандалізмом

І гарно розмальована стіна
І гарно розмальована стіна

Та лучани все ще мають змогу підтримати улюблений паб на Винниченка, як тільки закінчиться карантин.

Легендарна «Піца»

Спершу у Луцьку зачинилася «стара» «Піца», а слідом за нею і «Добра».

Відносно новий заклад, який минулого літа почав працювати на місці найстарішої піцерії Луцька, назавжди припинив роботу 17 березня. Заклад, кажуть, закрили не через карантин. Він просто не витримав конкуренції. І тому одразу у другий день всеукраїнських обмежень піцерія заявила, що зачиняється назавжди. 

Нині на місці самотньо висить пропозиція оренди. Та ніхто, очевидно, не поспішає. Карантин зачепив усіх. 

Піцерія намагалася залишитися «старою і доброю»
Піцерія намагалася залишитися «старою і доброю»

Кафе «Магніт»

Просторий заклад на вулиці Стрілецькій у Луцьку був популярним місцем, щоб відсвяткувати день народження чи інші важливі свята. І довгий час єдиним місцем у Луцьку, де можна було пограти більярд пізньої пори.  

Двері кафе зачинені
Двері кафе зачинені

Кафе «Магніт» мало літню терасу, яка була би дуже доречною зараз. Але двері закладу на Стрілецькій зачинені. На них – оголошення про вихід на карантин з 16 березня. Але жодного слова про те, що із карантину заклад планує не повернутися... 

Після карантину вони вже не повернуться
Після карантину вони вже не повернуться

На фасаді вже демонтували великі синьо-червоні літери. Приміщення має нових орендарів, і незабаром тут відкриється якийсь інший заклад. 

Кафе «Віра-Люкс»

Заклад, у якому звикли обідати волинські патрульні. До неможливого блакитне кафе «Віра-Люкс» на вулиці Стрілецькій у Луцьку також припинило своє існування. Раніше тут відносно недорого можна було скуштувати дерунів чи майонезних салатів, замовити десерт, випивку чи бенкет. Посидіти в оточенні численних фіранок за столиками, на яких завжди лежали охайно складені серветки. 

Зараз на місці закладу, який зовні нагадує зупинку громадського транспорту, – магазин мережі «Тростянецькі ковбаси». 

Колись тут любили обідати луцькі поліцейські
Колись тут любили обідати луцькі поліцейські

 

Паб «Лафройг»

Ірландський паб «Лафройг», що на Київському майдані у Луцьку, приваблював відвідувачів не лише смачними напоями та неперевершеним інтер'єром. Тут збиралися учасники популярної інтелектуальної гри #quizkoteka.

У період карантину паб, як і решта закладів міста, припинив роботу. Пізніше на дверях «Лафройга» з'явилося повідомлення про те, що заклад припиняє роботу. Наразі там вже демонтували вивіски, а всередині роблять ремонт.

Популярний «Лафройг»
Популярний «Лафройг»

Новий заклад запрацює незабаром
Новий заклад запрацює незабаром

Подейкують, причиною закриття закладу був не карантин. І що від власників можна сподіватися нових проектів.

Читайте також:  Заклади громадського харчування у Луцьку не можуть працювати на повну

Коментарі
12 Червня 2020, 22:25
Подейкують? А журналісти не цікавилися у власників закладів? Чисто свої здогадки висвітлили?
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024