Уряд скасував рішення про приватизацію «Волиньторфу»

11 Січня 2023, 09:30
Уряд скасував рішення про приватизацію «Волиньторфу» 1286
Уряд скасував рішення про приватизацію «Волиньторфу»

Припинили приватизацію єдиного майнового комплексу державного підприємства «Волиньторф».

Рішення підписав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Про це у себе на фейсбук-сторінці повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич.

«Приватизація «Волиньторфу» скасована! Сьогодні уряд ухвалив це рішення.… важливо, що усі наші аргументи обласної ради, адміністрації й керівника підприємства враховані», – зазначила нардепка.

Відтак єдиний майновий комплекс «Волиньторфу» передали зі сфери управління Фонду держмайна до сфери управління Міністерства енергетики України.

Нагадаємо, Міністерство енергетики зверталося до Кабміну з пропозицією дати доручення Фонду держмайна України підготувати проєкт акту щодо припинення приватизації «Волиньторфу». Щоб зупинити приватизацію до урядовців неодноразово зверталася не лише профспілка держпідприємства, а й Волинська обласна рада і місцеві органи самоврядування.

З проханням не включати підприємство до переліку об’єктів приватизації начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко звертався до керівництва уряду ще у 2019 та 2020-му роках, коли перелік лише формувався. Однак, «Волиньторф» таки включили до переліку і згідно з затвердженим планом, невдовзі підприємство повинно бути виставлене на аукціон.

До слова, «Волиньторф», одне з найбільших державних підприємств торф’яної галузі України, забезпечує паливом значну кількість населення та об’єктів соціальної інфраструктури. На сьогодні торф’яними брикетами лише у Волинській області опалюють понад 6494 закладів бюджетної i комунальної сфери: школи, дитячі садки, медичні заклади, санаторії, поштові відділення тощо.

Майже в усіх цих закладах встановлені сучасні eнeprоощадні твердопаливні котли, що дало змогу відмовитися від  споживання природного газу та суттєво зекономити кошти державного та місцевих бюджетів.

ДП «Волиньторф» є одним з найбільших платників податків до державного бюджету та бюджету Маневицької селищної територіальної громади. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024