На захисті українських підприємців: у Луцьку відкрили Центр підтримки Дія.Бізнес

21 Березня 2023, 18:25
Заступниця голови ОВА з питань цифровізації Вікторія Левчук 1371
Заступниця голови ОВА з питань цифровізації Вікторія Левчук

Підприємці Луцька тепер можуть отримати консультації з виплати податків чи аудиту, а також провести тренінги та презентувати свої бізнес-ідеї у Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес. 

На відкритті центру 21 березня побувала журналістка Бізнес.Району.

Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес діятиме за адресою Богдана Хмельницького, 26. На вході вас чекатиме сучасний ліфт, який відвезе просто до рецепції на четвертому поверсі. Там працівник/ця розкажуть і покажуть, куди звернутися саме з вашим питанням. Дія.Бізнес працює і онлайн.

У Центрі є переговорна кімната, консалтингові зони, місце для перерви на каву та зона з диванчиками та книжками про бізнес і маркетинг. Також передбачили подієвий майданчик, оснащений необхідною технікою (мікрофонами, проєктором, сетапом для прямих трансляцій тощо), де можна проводити тренінги, презентувати власні проєкти чи читати лекції. Саме там і провели офіційну частину відкриття.

Коли всі гості з зусиллям розмістилися на стільчиках, попід стінами та в коридорі стало ясно, що подієвий майданчик не призначений для дуже масових заходів. Проте представникам місцевої влади, підприємцям та представникам партнерів вдалося зайняти близько 30 місць навпроти екрану, з якого згодом зверталися «онлайн-гості».

Основним завданням і філософією суббренду Дія.Бізнес, на якому наголошували різні спікери, є надихати до створення і розвитку бізнесу саме в Україні. Онлайн-платформа та центри по всій Україні мають на меті навчати підприємництву, супроводжувати нові бізнеси протягом року та захищати українських підприємців.

Першою «онлайн-гостею» стала Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. Вона розповіла, що Дія.Бізнес має дві складові частини. Перша – це онлайн-платформа для майбутніх та дійсних підприємців, яка містить більш ніж 120 безкоштовних продуктів та послуг.

«На порталі можна записатися на безкоштовні консультації, пройти безкоштовне навчання, знайти для себе фінансову програму. Йдеться, зокрема, і про гранти. Можна знайти інформацію про те, як почати або налагодити системний експорт. Все це є на порталі Дія.Бізнес і ми вас закликаємо користуватися цим порталом максимально», – зазначила Валерія Іонан.

Друга частина проєкту, за словами заступниці міністра, це мережа Центрів підтримки підприємців, яка діє вже в 11 містах України та у Варшаві. Центри створили за підтримки партнерів, а оперують ними місцеві громадські організації.Там можна відвідувати різні освітні програми, тестувати власну продукцію, знайомитися з потенційними партнерами чи отримувати консультації.

Читайте такожУ Варшаві презентували українських виробників, які планують експортувати до Польщі

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко та голова Волинської обласної ради Григорій Недопад підкреслили, що Центр сприятиме розвитку регіону та допоможе в першу чергу активній молоді, яка захоче розпочати власну справу. Григорій Недопад також додав, що Дія загалом створила позитивний імідж України в західних партнерів та запевнив, що влада готова співпрацювати з бізнесом.

Заступниця голови ОВА з питань цифровізації Вікторія Левчук подякувала партнерам, які сприяли відкриттю Центру. Вона також зазначила, що ця спільна праця була для того, щоб створити простір, який має нові цінності.

«Ми працювали для того, щоб створити нові підходи, як має працювати влада, наука і бізнес. Ми всі взаємопов'язані. Люди, які хочуть бути підприємцями, які мають талант та ідеї, можуть прийти сюди, зустрітися, обмінятися досвідом, обмінятися діловими контактами, навчатися і створювати нові проєкти не тільки в масштабах нашого регіону, але й у масштабах цілої країни», – додала Вікторія Левчук.

Після виступів партнерів – керівників IT-компаній Ideil та Redesign Вадима Махомеда та Адама Харламповича і голови правління Ukrsibbank Лорана Дюпуша – гостей запросили на фуршет. Після години більш неформального спілкування тих, хто лишився запросили до панельної дискусії на тему «Роль цифровізації у розвитку бізнесу».

Дискусія вийшла у форматі держава – підприємці, адже були представники обох сторін. Обговорили можливі майбутні напрямки розвитку «Дії», зокрема й можливість розмитнення авто через платформу, а також тіснішу співпрацю влади й бізнесу та кібербезпеку.  

Читайте такожБезкоштовні консультації та навчання для підприємців: «Дія.Бізнес. Рівне» розпочав роботу

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024