Польська молочна галузь проти заборони ввезення молочної продукції з України

28 Квітня 2023, 10:05
Польська молочна галузь проти заборони ввезення молочної продукції з України 283
Польська молочна галузь проти заборони ввезення молочної продукції з України

Польська молочна палата, яка є найбільшою молочною організацією Польщі, не хоче заборони на імпорт молока та молочних продуктів з України.

Про це пише Європейська правда.

«Ми вимагаємо вилучення цих продуктів з національного регулювання і звертаємося до єврокомісара Януша Войцеховського, щоб Європейська комісія не включала молоко до списку із забороною на імпорт з України», – заявила Агнешка Малішевська, директор Польської молочної палати та віцепрезидент міжнародної організації COPA-COGECA.

Молоко та молочні продукти підпали під дію національного розпорядження про заборону імпорту сільськогосподарської продукції до Польщі. Тепер ці продукти польська влада хоче додати до списку забороненого імпорту на рівні ЄС.

 

«Ці заборони приносять нам більше шкоди, ніж користі, і насправді є дуже невигідними для нас», – каже Агнєшка Малішевська.

Директор Польської молочної палати пояснила, що польський молочний сектор може багато втратити від заборони імпорту з України. Україна вже погрожує застосувати такі ж дзеркальні обмеження до польських молочних продуктів. І – що важливо – Польща експортує в Україну набагато більше, ніж імпортує.

У першому кварталі Польща експортувала в Україну молочних продуктів на 50 мільйонів доларів, а імпорт склав лише 4,8 мільйона доларів.

Польський молочний сектор скаржиться, що уряд глухий до цієї інформації і взагалі не консультувався з галуззю щодо заборони. 

«Я рада, що принаймні комісар Януш Войцеховський це розуміє», – каже Агнешка Малішевська.

Крім того, за словами директора Польської молочної палати, жодна з п'яти інших країн не повідомила, що молоко та молочні продукти з України загрожують їхнім ринкам.

Читайте також: Безлактозні продукти – данина моді чи необхідність?

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024