На Закарпатті створять Центр підтримки та розвитку вівчарства

28 Травня 2023, 12:12
На Закарпатті створять Центр підтримки та розвитку вівчарства 501
На Закарпатті створять Центр підтримки та розвитку вівчарства

Відповідний проєкт рішення запропонували винести на порядок денний 10 сесії облради на засіданні постійної комісії з питань адміністративно-територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу та розвитку села.

Про це інформують на сайті Закарпатської облради. 

У пояснювальній записці до проєкту рішення вказали, що Центр відкриють з метою створення сприятливих умов для розвитку вівчарства, покращення племінних та продуктивних якостей тварин, створення інфраструктури м’ясо- та молокопереробки продукції вівчарства, переробки вовни та шкур.

Повна назва юридичної особи, про яку вказано у проєкті – Комунальна установа «Центр підтримки та розвитку вівчарства» Закарпатської обласної ради.

Центр передбачає проведення навчань з питань вівчарства, надання консультаційних послуг із зоотехнічного та ветеринарного обслуговування вівчарства, організацію селекційного покращення у вівчарстві, зокрема через закупівлю покращеного поголів’я племінних тварин та створення потужностей із переробки продукції вівчарства (молока, м’яса, вовни, шкур тощо).

Члени комісії також пропонують до затвердження хід виконання Програми розвитку і підтримки тваринництва та переробки сільгосппродукції на 2021-2025 роки та розглянули ряд поза профільних питань.

Нагадаємо, на Закарпатті розробили першу в Україні програму підтримки бізнесу в галузі вівчарства.

Читайте також: Казахстан сприятиме Закарпаттю у розвитку вівчарства

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024