На Волині малим фермерам почали видавати мінеральні добрива від міжнародних партнерів

02 Жовтня 2023, 14:08
На Волині малим фермерам почали видавати мінеральні добрива від міжнародних партнерів 1495
На Волині малим фермерам почали видавати мінеральні добрива від міжнародних партнерів

У Волинській області розпочали процес видачі мінеральних добрив за Програмою АГРО, заявки на яку подавали через Державний аграрний реєстр.

Про це інформує управління агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Малі фермери отримають добриво азотно-фосфорно-калійно-сірчане NPK+S 15-15-15+10.

Кількість: 1 тонна, біг-беги по 500 кг.

«При реєстрації авто, якщо декілька фермерів хочуть забрати добрива однією машиною в один й той же день – вказуйте одні й ті ж дані авто та водія для кожної заявки (фермера)», – йдеться в повідомленні.

Відеоінструкція реєстрації авто в боті: https://youtu.be/ViWofxoj9Xw.

Для отримання допомоги обов'язково необхідно мати доручення (посилання на бланк і зразок): https://drive.google.com/drive/folders/1RrUtcjSMU4nRG7SJza6uz_CDJCGibQx9.

Зазначають, що отримати добрива можна лише надавши повну інформацію через Agro Bot ZernoUA https://t.me/the_agro_bot (відкривається з телефону або комп'ютера на яких встановлений телеграм) й отримавши дату відвідування складу, яка надсилається після завершення вами реєстрації авто по кожній заявці (це стосується й спільних машин). Тобто, після реєстрації авто вам запропонують дату відвідування складу, яку ви можете підтвердити або відхилити й очікувати на запрошення на нову дату.

«Якщо одне з ваших господарств або господарство сусіда отримало дату запрошення – це не означає, що ви також отримаєте добрива в той же день. Без отримання дати запрошення і її підтвердження документи сформовані не будуть і добрива на складі не видадуть», – йдеться в повідомленні.

У разі виникнення питань, для більш детальної консультації звертайтеся в управління агропромислового розвитку за телефоном: 0332249996, або до головного спеціаліста Шпак Оксани Анатоліївни за телефоном: 050 0124 600.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, декілька тисяч фермерів з усіх регіонів України отримають мінеральні добрива, які придбали завдяки уряду США та уряду Республіки Корея.

«Сьогодні ми роздаємо міндобрива для найменших фермерів. Для тих, хто має декілька гектарів в обробітку, але багато переживань і проблем. Це відчутна допомога. Важливим фактором цієї програми також є реєстрація малих фермерських господарств в ДАР, для отримання цієї допомоги. Тепер вони зможуть брати участь і в інших програмах допомоги», – наголосив міністр агрополітики Микола Сольський.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024