єОселя: скільки іпотек взяли жителі Волині, Рівненщини та Львівщини минулого тижня

15 Листопада 2023, 12:10
єОселя: скільки іпотек взяли жителі Волині, Рівненщини та Львівщини минулого тижня 378
єОселя: скільки іпотек взяли жителі Волині, Рівненщини та Львівщини минулого тижня

Понад 4800 українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя на загальну суму сім мільярдів гривень. 

Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Надія Бігун.

67% цих кредитів отримали військовослужбовці та силовики, 12% – педагоги і науковці, 9% – медики. Представники цих професій можуть отримати кредит за пільговою ставкою 3%.

Ще 12% кредитів за програмою видали українцям, які не мають власного житла, на умовах масової іпотеки під 7%, яку запустили в серпні поточного року. Такий кредит можна взяти на придбання квартир в будинках, які будуються, або не старше трьох років.

«Таким чином завдяки програмі єОселя ми не лише допомагаємо людям придбати житло, а й стимулюємо попит на первинному ринку нерухомості та активізацію сфери житлового будівництва й суміжних галузей», – зазначила Надія Бігун.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 215 кредитів на 335 мільйонів гривень, серед яких:

  • кредити під 3% отримали 109 військовослужбовців та силовиків, 18 педагогів, 18 медиків та 5 науковців;
  • кредити під 7% отримали 59 українців без власного житла, 4 ВПО, 2 ветерани.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (159 кредитів) та у забудовника (53). Також троє українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області – 68;
  • міста Києва – 33;
  • Львівської та Вінницької областей – по 12;
  • Волинської – 11;
  • Рівненської – 10.

Читайте також: єОселя: Волинська та Рівненська області – лідерки за кількістю отриманих кредитів від Ощаду

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших  категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024