На Рівненщині попри війну аграрії будують ферми і заводи

17 Листопада 2023, 16:15
На Рівненщині попри війну аграрії будують ферми і заводи 623
На Рівненщині попри війну аграрії будують ферми і заводи

Напередодні Дня працівників сільського господарства привітали аграріїв Рівненщини.

За словами заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка, попри другий складний рік в умовах війни сільське господарство Рівненщини розвивається, а аграрії демонструють надзвичайну стійкість. Про це повідомили на сайті Рівненської ОВА.

«Під час воєнного стану у Рівненській області розбудовують ферми, будують свинокомплекси, розвивається тваринництво. І це попри колосальні проблеми із пальним, енергетикою і логістикою, починаючи з лютого 2022 року. Вперше такі величезні виклики лягли на плечі аграріїв. Велика вдячність, що вистояли, розвиваєте село, створюєте нові робочі місця. До того ж – майже кожне сільськогосподарське підприємство підтримує свою громаду та допомагає Збройним Силам України», – звернувся до присутніх Ігор Тимошенко.

Так, нині на Рівненщині будують свинокомплекс на 11 тисяч голів та ферму на тисячу голів великої рогатої худоби, створюють заводи з рафінації олії та з переробки технічної коноплі, будують цех з переробки насіння сої, морозильну установку для зберігання органічних ягід. Окрім того, декілька підприємств розширюють свої потужності для зберігання зерна.

За словами директорки Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надії Переходько, серед головних «аграрних» результатів 2023 року: збільшення в 1,8 раза виробництва гречки, в 1,3 раза – сої; нарощення виробництва усіх видів продукції тваринництва. Окрім того, на чверть збільшили виробництво м’яса, а молока – на 13%.

«Минулого року у зв’язку із призупиненням державної підтримки тваринництва на рівні області започаткували свою програму. Це часткова компенсація вартості придбаного племінних корів, нетелей, телиць. Маємо результат – збільшення виробництва продукції тваринництва. Зросло поголів’я овець та кіз – на половину, птиці – на 28,1%, свиней – на 13,8%, корів на 3,9%», – розповіла Надія Переходько.

Представники аграрної галузі Рівненщини отримали відзнаки від профільного Міністерства, Рівненської ОДА та обласної ради.

Читайте також: Фермерство Рівненщини: потужності дозволяють у чотири рази збільшити молокопереробку

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024