На пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин» заблокованим далекобійникам доставили необхідні продукти та ліки

27 Листопада 2023, 11:10
На пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин» заблокованим далекобійникам доставили необхідні продукти та ліки 583
На пункт пропуску «Дорогуськ – Ягодин» заблокованим далекобійникам доставили необхідні продукти та ліки

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників 25 листопада роздали 2500 тисячі літрів води, 1200 обідів та необхідні медикаменти водіям, що заблоковані перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

Також вже 10 днів активно допомагає команда World Central Kitchen. За цей час команда роздала майже 14 тисяч гарячих обідів. Про це інформує Міністерство інфраструктури України.

«Ягодин – Дорогуськ» – це найбільший вантажний пункт пропуску України. За добу через з нього на в’їзд та виїзд може проїжджати по 680 вантажівок. Наразі, через блокаду кордону з польського боку, цей пункт пропуску перетинає кілька десятків вантажівок на добу. Окрім цього, з польського боку кордону у фізичній черзі очікують понад 800 вантажівок.

Минулого тижня у рамках роботи штабу – продукти, вода та ліки були доставлені водіям, що тривалий час очікують перед пунктами пропуску «Корчова – Краківець» та «Рава-Руська – Гребенне». Наразі кількість вантажівок у фізичній черзі з польського боку складає 700 та 600 транспортних засобів відповідно.

Водії та перевізники, що заблоковані на кордоні, можуть звернутись на цілодобову гарячу лінію Укртрансбезпеки, повідомити про потреби та будь-які інші пов’язані питання за номером: +38-(067)-120-04-83.

Додаткові потреби можна вказати через форму.

Також водії, що бажають евакуюватись до України, можуть заповнити форму за посиланням.

Нагадаємо, минулого тижня Мінінфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити українських перевізників їжею, питною водою, медикаментами допоки не буде відновлена стабільна робота пунктів пропуску.

Водночас Міністерство ініціювало направлення моніторингових груп з боку Європейського Союзу на заблоковані пункти пропуску з метою фіксації реальної ситуації, що склалась на кордоні.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

16 листопада з'явилась інформація, що Європейська комісія може розпочати карну процедуру проти Польщі, якщо влада не вирішить питання блокування перевізниками пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Страйкарі обіцяли пропускати певні види товарів на кордоні. Йдеться про гуманітарку й інші небезпечні вантажі, наприклад, паливо. Втім, відповідні особи фіксують порушення обіцянки, оскільки вищезгадані машини й надалі стоять в загальній черзі. 

Читайте також: Водії, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, просять про евакуацію

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024