Як на Волині працюють підприємства та працевлаштовують переселенців

01 Грудня 2023, 18:43
Солодощі 1085
Солодощі

Волинський обласний центр зайнятості спільно з Благодійним фондом «РОКАДА» днями організували престур підприємствами Волині. Зокрема, відвідали релоковане ТОВ «ГРІН КОМПАНІ», а також ТОВ «ІДЕАЛЛ», ПП «Здорова сім’я», що у Нововолинську.

Про це Бізнес.Район повідомили у Волинському обласному центрі зайнятості.

Останні дві компанії отримали грант у рамках урядової програми «Власна справа», підшукали кваліфікованих фахівців з допомогою служби зайнятості і отримали компенсації за працевлаштування на новостворені робочі місця.

Також представники служби зайнятості, місцевої влади і журналісти побували у нещодавно відкритому магазині солодощів «LEKVAR», який відкрила дружина учасника бойових дій Олеся Гадун. Частину коштів на відкриття магазину, а це 500 тисяч гривень, жінка отримала в межах грантової програми «єРобота».  

У Луцьку ж, директорки Волинського ОЦЗ Алла Куцин та Луцької філії ВОЦЗ Олена Шишова разом із журналістами побували на ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика». Підприємство спеціалізується на виробництві картонно-паперової продукції і є одним з лідерів працевлаштування ВПО.

«У нас замкнене коло виробництва. Ми отримуємо макулатуру і за добу переробляємо близько 250 тонн. Заробітна плата працівників хороша. Зараз ми покращуємо умови роботи і плануємо довіз співробітників. Завдяки центру зайнятості з квітня 2022 року ми почали приймати нових працівників, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб», – розповів заступник генерального директора з управління персоналом Віталій Смусь.

У співпраці зі службою зайнятості, вдалося укомплектувати 55 вакансій. Окрім того, упродовж 2022-2023 років підприємство отримало компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 66-ти внутрішньо переміщених українців.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення на фабриці працювало 75 людей із Донецької, Луганської, Миколаївської, Херсонської та інших областей країни.

«У нас на підприємстві внутрішньо переміщені особи працюють не лише за робітничими спеціальностями, а й займають керівні посади: начальник зміни, начальник транспортної дільниці, відділу логістики. Це, справді, висококваліфіковані спеціалісти, з якими комфортно в роботі», – поділився Віталій.

Для прикладу, Антон Ревенко із Рубіжного Луганської області, який з квітня 2022 року працює на підприємстві технологом. До війни 17 років трудився на Рубіжанському картонно-тарному комбінаті.

«Працював на схожому виробництві. Виготовляли продукцію групи картон. Тому ця робота не нова, досвід маю великий. Тут вже працювали знайомі, вони подзвонили і запросили на роботу. Зараз керую процесом на гофровиробництві. Робота не важка. Все подобається», – зазначає чоловік.

Окрім того, майже рік укладальницею-пакувальницею працює Оксана Борщова з Лиману Донецької області. Попри те, що жінка має 13 років педагогічного стажу, зараз освоїла нову спеціальність.

«Не можу зараз піти працювати вихователем. Немає тих ресурсів, що були вдома. Немає принтера та комп’ютера, за допомогою яких я б могла підготуватися до занять. Загалом вже звикла, працювати дуже добре. Але сумую за домом», – ділиться жінка.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення фахівці обласної служби зайнятості надали послуги для 3 607 внутрішньо переміщених людей. З початку дії урядової програми, 362 роботодавці отримали компенсацію за працевлаштування 830 внутрішньо переміщених осіб. Всього профінансували понад 10 мільйонів гривень.

Служба зайнятості завжди готова допомогти із працевлаштуванням та професійною реалізацією усім українцям, незалежно від місця проживання. Тому, якщо ви маєте запитання, звертайтеся до найближчої філії Волинського ОЦЗ або телефонуйте на гарячі лінії (безкоштовно зі стаціонарних або за тарифами ваших мобільних операторів): (066) 353-74-95, (068) 063-42-15, 044 244 94 69.

Окрім того, за сприяння БФ «РОКАДА», відбулася зустріч із внутрішньо переміщеними людьми, які нині проживають у Нововолинську. Директор Волинського ОЦЗ Алла Куцин розповіла присутнім про послуги служби зайнятості, які вони можуть отримати, а також поспілкувалася індивідуально, відповівши на питання, які цікавили присутніх.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024