У 2024 році український бізнес зможе отримати 15 тисяч грантів

05 Грудня 2023, 16:17
У 2024 році український бізнес зможе отримати 15 тисяч грантів 715
У 2024 році український бізнес зможе отримати 15 тисяч грантів

Уряд розширює програми підтримки бізнесу та закликає місцеву владу долучатись до їх співфінансування. Наступного року малі та середні підприємства зможуть отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток.

Про це зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко під час виступу на XVІІ Українському муніципальному форумі.

«Стійкість України – в стійкості малого й середнього українського бізнесу та місцевих громад. Наступного року уряд розширить програми підтримки бізнесу, і ми закликаємо місцеві громади долучатись до їх співфінансування. Зокрема, на 2024 рік ми заклали в бюджет 18 мільярдів гривень на продовження доступного кредитування вітчизняних підприємців за програмою 5-7-9%. Продовжимо грантові програми для започаткування або розширення бізнесу. Наступного року ми можемо видати 14 тисяч мікрогрантів для малого бізнесу – до 250 тисяч гривень та тисячу грантів для переробних підприємств, які можуть отримати до 8 мільйонів гривень на розвиток», – розповіла Юлія Свириденко.

За її словами, в наступному році також буде діяти програма часткової компенсації виробництва сільгосптехніки, що дозволить підтримати вітчизняних машинобудівників та стимулювати їх розвиток. Вперше в бюджеті заклали мільярд гривень на розширення мережі індустріальних парків, на території яких підприємці можуть користуватися низкою пільг.

Долучитися до створення індустріальних парків мають можливість і місцеві органи влади. Та у такий спосіб розвивати ті економічні галузі, які потрібні конкретній громаді. А ще – це нові робочі місця в регіоні та додаткові надходження до місцевого бюджету.

Також наступного року продовжить діяти програма іпотечного кредитування єОселя, завдяки якій стимулюється розвиток житлового будівництва та суміжних галузей. В низці областей місцева влада вже долучилась до компенсації іпотеки для окремих категорій громадян, зокрема регіональні програми компенсації є в Чернівецькій, Миколаївській, Закарпатській, Одеській області та в місті Кривий Ріг.

Читайте також: Наступного 2024 року в Україні розширять інструменти підтримки бізнесу

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024