На Рівненщині стартує проєкт для жінок: вчитимуть відкривати власну справу

18 Грудня 2023, 14:14
На Рівненщині стартує проєкт для жінок: вчитимуть відкривати власну справу 625
На Рівненщині стартує проєкт для жінок: вчитимуть відкривати власну справу

«Empowering women in the Rivne region» – проєкт для посилення ролі жінок, які прагнуть розпочати власну справу, розвинути уже створений бізнес або отримати нові компетенції для працевлаштування. 

Про це інформують на сайті Рівненської ОВА.

Реєстрація для участі доступна вже 18 грудня, а навчання першої групи розпочнеться шостого січня. Загалом до програми зможуть долучитися 160 жінок, 80 з яких – отримають грантову підтримку за результатами проєкту. Цільовою аудиторією є як місцеві жінки, так і вимушені переселенки.

«Сьогодні економіка як країни, так і області потребує нових кваліфікованих кадрів. При цьому є велика кількість жінок, які мріють розпочати власну справу або отримати нову кваліфікацію. Проєкт створить додаткові можливості для реалізації та підтримає підприємницький потенціал жінок», – сказав начальник відділу з питань підприємництва та регуляторної політики Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Ігор Перепелиця.

Навчання триватиме два місяці та складатиметься з двох частин:

  • перша частина – бізнес-тренінги. Вона поділена на декілька модулів: фінанси, проєктний менеджмент, реєстрація та оподаткування бізнесу та маркетинг;
  • друга частина – бізнес-планування та практичні тренінги за визначеним напрямом чи спеціалізацією.

Також під час презентації проєкту представили результати дослідження для визначення потреб бізнесу Рівненщини, аналізу ринку праці та вподобання потенційних учасниць. Врахували й оновлену Стратегію розвитку Рівненщини 2027.

Дослідження дало змогу зрозуміти пріоритетні спеціалізації для майбутнього працевлаштування жінок і визначити найбільш перспективні сфери для самозайнятості.

Крім цього, за результатами опитування жінок, які хотіли б взяти участь у проєкті, виявили найпопулярніші галузі та професії. Серед них – IT, індустрія краси та здоров’я, відкриття власного магазину або ведення його онлайн, спеціальності харчової промисловості та творчі професії.

Реєстрація за посиланням: http://surl.li/ojofe.

Проєкт реалізовують «Дія.Бізнес. Рівне» та International Orthodox Christian Charities (IOCC) за підтримки Kerk in Actie та за сприяння Рівненської обласної державної адміністрації.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024