На кордоні з Угорщиною та Словаччиною встановлять модульні будівлі для модернізації пунктів пропуску

02 Лютого 2024, 18:00
На кордоні з Угорщиною та Словаччиною встановлять модульні будівлі для модернізації пунктів пропуску 709
На кордоні з Угорщиною та Словаччиною встановлять модульні будівлі для модернізації пунктів пропуску

У межах реалізації Проєкту USAID «Економічна підтримка України» на двох митних постах – «Ужгород-автомобільний» і «Астей», що у зоні діяльності Закарпатської митниці, встановлять сучасні модульні конструкції для здійснення митно-прикордонного контролю та санітарні модульні споруди.

Про це інформує Закарпатська митниця.

Роботи розпочнуть у лютому-березні цього року. Після їх завершення кожна модульна будівля матиме електропостачання, систему освітлення, телефонний та інтернет-доступ, опалення, кондиціонування та меблі. Всього запланували замінити 34 модульні конструкції.

Цьому передували робочі зустрічі з представниками проєкту USAID, в ході яких провели обстеження пунктів пропуску для автомобільного сполучення «Ужгород – Вишнє-Нємецьке», «Лужанка – Берегшурань», «Чоп (Тиса) – Захонь».

На сьогодні вже вдалося оновити освітлення навісу пасажирської ділянки м/п «Ужгород-автомобільний», замінити перед пунктами пропуску 66 із 163-х дорожніх знаків, отримати 282 дорожні водоналивні пластикові бар’єри, дві товарні ваги. Також вже узгодили закупівлю для потреб м/п «Ужгород-автомобільний» електричного автонавантажувача тощо.

Крім цього, запланували на м/п «Астей» влаштування навісу для ваг товарних із використанням швидко монтованих конструкцій; на м/п «Тиса» – заміну шлагбаумів, поточного ремонту дорожнього покриття, ремонт та обслуговування інженерного обладнання (санвузлів, прочистка каналізації), ремонт фасадів будівель тощо.

Нагадаємо, першу партію таких будинків вже встановили на одному з пунктів пропуску Волинської митниці.

Довідково: З метою модернізації пунктів пропуску, що на кордоні України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною, впродовж 2023-2026 років Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передбачило виділення 115 мільйонів доларів на розвиток прикордонної інфраструктури та збільшення обсягів торгівлі, зокрема, експорту зерна.

Безперечно, оновлення пунктів перетину кордону сприятиме ефективнішому вивезенню зернових на міжнародні ринки. Закарпаття – один із стратегічно важливих регіонів з експорту агропродукції. Тож для України в цілому, яка є однією з провідних світових експортерів зерна, це не тільки сприяє зміцненню економіки країни, але й відіграє ключову роль у запобіганні глобальній продовольчій кризі.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024