Польські фермери висипали зерно з кількох українських вантажівок

12 Лютого 2024, 12:00
Польські фермери висипали зерно з кількох українських вантажівок 318
Польські фермери висипали зерно з кількох українських вантажівок

Протестуючі біля пункту перетину польсько-українського кордону польські аграрії висипали частину зерна з трьох українських вантажівок, поліція розслідує інцидент.

Про це повідомляє RMF24, передає «Європейська правда». 

Випадок стався 11 лютого близько 11:30  біля пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», одного з місць протесту польських фермерів. 

Відео з місця інциденту з’явилося на сторінці farmer.pl у Facebook.

«Три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад у в Україну», – повідомила представниця поліції Хелма Єва Чиж

Вона додала, що силового протистояння під час цих подій не було.

«Ми проводимо розслідування, встановлюємо особи людей, які брали у цьому участь, і опитуємо свідків», – додала Єва Чиж, зазначивши, що далі зібрані дані передадуть до прокуратури для правової оцінки.

Нагадаємо, у п'ятницю фермери з усієї Польщі розпочали акцію протесту, що, як очікується, триватиме 30 днів. Вона передбачає, серед іншого, блокування доріг і прикордонних переходів з Україною.

У понеділок, 12 лютого, польські фермери розпочали акції протесту ще на двох пунктах пропуску: «Устилуг – Зосін» й «Угринів – Долгобичув», та знову заблокували «Шегині».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024