На Волині 70% зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій – програмні

26 Березня 2024, 14:10
На Волині 70% зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій – ¬програмні 306
На Волині 70% зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій – ¬програмні

Господарюючі суб’єкти Волині вже зареєстрували 18,5 тисячі реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, в області облік розрахункових операцій здійснюється через 12,8 тисячі програмних РРО.

Підприємці та фірми обирають сучасні рішення обліку розрахункових операцій, оскільки такий формат максимально відповідає потребам платників податків, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Позитивний результат фіскалізації розрахункових операцій всіма суб’єктами господарської діяльності, окрім спрощенців першої групи, для яких застосування РРО/ПРРО поки не обов’язкове, – зростання виторгів. Наприклад, у лютому поточного року у торговельній мережі Волині сума розрахункових операцій проти січня зросла на 32%. Це означає, що виконання законодавчих вимог у сфері обліку розрахункових операцій сприяє легалізації готівкових розрахунків і детінізації економіки», – коментує в.о. начальника Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що податкова служба продовжує масштабне інформування громадськості про обов’язок продавців товару видавати фіскальний чек, щоб переконати бізнес працювати у правовому полі, дбаючи про інтереси держави та споживачів.

Нагадаємо, що застосування РРО/ПРРО та видача фіскального чека – обов’язкові умови при здійсненні розрахункових операцій всіма господарюючим суб’єктами, окрім спрощенців І групи.

З ухваленням Закону № 3219 відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновили з 1 жовтня 2023 року, тобто у разі встановлення органами контролю факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, податківці мають право застосовувати фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Читайте також: Продав без чека – штраф: які зміни та санкції для бізнесу запрацюють з першого жовтня

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024