Сім історій від Бізнес.Району про підприємців, які відважилися заробляти на туризмі

27 Вересня 2018, 13:27
Під час відкриття  Музею сучасного українського мистецтва Корсаків 3023
Під час відкриття  Музею сучасного українського мистецтва Корсаків

В Україні 27 вересня відзначають День туризму. Цій галузі давно прогнозують бум, який все ніяк не дійде до Волині. Та все ж є люди, які вже сьогодні повірили у туризм і Бізнес.Район пропонує познайомитися з ними ближче. 

«Попит можна і потрібно формувати», – Віктор Корсак пояснив навіщо відкриває музей

Відкриття Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, яке відбулося 24 серпня 2018 року, уже зараз називають подією року. Заклад має на меті стати причиною потоків іноземних туристів до Луцька. Тут справді є на що подивитися. На 5 тисячах квадратних метрах розташувалося понад 800 арт-об'єктів. Фундатоом Музею став волинський бізнесмен Віктор Корсак, голова ради директорів компанії VolWest Group, до структури якої входить мережа супермаркетів «Наш Край» та розважальний центр «Адреналін Сіті». Віктор Корсак вважає, що Музей має стати таким джерелом, яке забезпечить «дифузію інновацій». На його думку, з’явившись у кожному регіоні, змінюватимуть ціннісний апарат жителів на краще і Україна вирветься із-під впливу «братньої» імперії, очиститься від корупції і повернеться у Європу.

Віктор Корсак з родиною відкриває Музей сучасного українського мистецтва
Віктор Корсак з родиною відкриває Музей сучасного українського мистецтва

Замість вугра: як з’явився бренд «Шацькі сувеніри»

Ще кілька років тому знайти оригінальну річ на згадку про Шацькі озера не було чого, окрім вугра чи іншої риби. Виправити таку ситуацію взялася підприємиця Неля Сацюк.  Жінка розробила свій логотип – кораблик на хвилях з написом «Світязь. Шацькі озера» і торгову марку «Шацькі Сувеніри». Тепер є широкий асортимент оригінальних речей, які можна привези на згадку про відпочинок на Волині. 

Шацькі сувеніри
Шацькі сувеніри

Європейські басейни у санаторії «Пролісок» зробили його курортним центром

В лісі села Грем'яче, що в Ківерцівському районі успішно працює комунальне підприємство «Санаторій матері і дитини «Пролісок». Відпочити та підлікуватися приїжджають у санаторій не тільки українці, а й сусіди з інших країн. Все тому, що комплекс пропонує цілу низку лікувальних процедур та купу можливостей гарно провести час. Але найбільшою гордістю «Проліска» віднедавна стали басейни, побудувати які волинському селу допомогла співпраця з Європейським Союзом.

Басейни санаторію «Пролісок»
Басейни санаторію «Пролісок»

Підприємець хоче зробити рідне село на Турійщині центром зеленого туризму

Володимир Кудриль — один із тих бізнесменів-авантюристів, хто взявся розвивати галузь зеленого, або так званого сільського туризму.  Село Дольськ Турійського району знають тепер не лише на Волині, а й за її межами. Саме тут віднедавна почала розвиватися порівняно нова для України галузь рекреації — зелений, або ж сільський туризм. Садибу для відпочинку чоловік облаштував у старій батьківській хаті, а на розвиток бізнесу навчився залучати гранти.

Володимир Кудриль 
Володимир Кудриль 

 

Як польське Підкарпаття перетворили на Країну смаку і на цьому заробили всі. ФОТО. ВІДЕО

Їжа та напої уже давно стали не просто смачним доповненням подорожей, а часто причинами вирушити у мандрівку близьким чи далеким краєм. Розуміючи цей тренд, у Польщі уже розробили два десятки туристичних маршрутів, які називають кулінарними шляхами. А маршрут «Підкарпаття – країна доброго смаку» переміг у конкурсі видання National Geographic і увійшов у сімку нових чудес Польщі.  За 5 років вдалося консолідувати рестораторів, кухарів, виробників, простих селян, журналістів та інших учасників туристичного ринку Підкарпатського воєводства в один мегапроект. 

«Підкарпаття – країна доброго смаку»
«Підкарпаття – країна доброго смаку»

Двічі в одну річку ввійдеш: як у Луцьку відновлюють річковий транспорт. ФОТО

Вже скоро Луцьк матиме ще одну туристичну родзинку – прогулянки на катері. Олег Кербалай, директор ТОВ «Річковий порт «Луцьк» відновлює судноплавство у Луцьку, який має велику історію судноплавства. Головним викликом перед командою оновленого річкового порту стало те, що Стир ніхто не очищав вже майже 40 років. Знадобилось кілька років зусиль, щоб розчистити річку, отримати дозвільну документацію та спланувати прогулянкові маршрути.

1
Олег Кербалай, директор ТОВ «Річковий порт «Луцьк» 
Олег Кербалай, директор ТОВ «Річковий порт «Луцьк» 

«Задуп’є заставило»: історія польського грека, який варить сири 40 років

Нікос Манолопулос проживає на околиці містечка Ольшаніца. Чоловік за походженням грек, хоча народився у Польщі. Його родина прибула сюди у 1949 році, коли на батьківщині йшла війна. Але походження – не єдина особливість цього чоловіка. Нікос – знаний у Підкарпатті сировар. Продукт можна купити у нього вдома. А ще пан Нікос у своїй величезній садибі обладнав декілька номерів для туристів. У цих кімнатах та лаконічний і вишуканий інтер’єр. Усі дизайнерські рішення належать господарю будинку і він сам виготовив різьблені з натурального дерева меблі, ліжка, столи. Навесні та влітку усі номери зайняті, часом мусить відмовляти навіть постійним клієнтам.

1
До садиби Нікоса Манолопулоса гастротуристи протоптали автобан
До садиби Нікоса Манолопулоса гастротуристи протоптали автобан

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024