Як луцький вегетаріанець відкрив магазин, бо не мав що їсти

16 Жовтня 2018, 17:33
Володимир Горбатюк – власник крамниці продуктів здорового харчування Food & Health 15086
Володимир Горбатюк – власник крамниці продуктів здорового харчування Food & Health

Лучанин Володимир Горбатюк став вегетаріанцем і стикнувся з дефіцитом продуктів для свого способу життя. Так народилася бізнес-ідея і уже три роки на проспекті Соборності, 28  працює крамниця продуктів здорового харчування Food & Health.

З нагоди Всесвітнього дня здорового харчування Бізнес.Район  поспілувався про цю нішу у торгівлі з підприємцем, який є одним з першопрохідців у Луцьку. 

Власник магазину здорової їжі Володимир Горбатюк
Власник магазину здорової їжі Володимир Горбатюк

Різноманіття продуктів
Різноманіття продуктів

Цукерки з фруктів
Цукерки з фруктів

Солодощі в магазині
Солодощі в магазині

Література про здоровий спосіб життя
Література про здоровий спосіб життя

1
Елементи декору в магазині здорової їжі
Елементи декору в магазині здорової їжі

Володимир Горбатюк якось вирішив стати вегетаріанцем і змінив не тільки раціона харчування, а спосіб мислення та життя.

«У мене поступово почала виникати проблема, де знайти продукти, аби правильно харчуватися. Замовляв продукти для себе й для інших знайомих людей, які теж є вегетаріанцями. Але потім це все забирало дуже багато часу, і тому вирішив відкрити магазин, аби люди могли прийти й купити все, що необхідно. Починали ми з малої кількості продуктів, сьогодні асортимент уже розширили», – зазначив Володимир Горбатюк.

За словами засновника закладу, ідеологія магазину не в тому, щоби продати товар і заробити гроші, а в тому, аби допомогти людям в їхньому здоров’ї. Клієнтами магазину, каже Горбатюк, є люди різного віку: від дітей до пенсіонерів.

Читайте також: У Луцьку відкрили магазин заморожених і сушених продуктів волинського виробництва







Покупці цікавляться високоякісними натуральними продуктами, в яких немає ніяких шкідливих домішок, консервантів, барвників, ароматизаторів. Купивши продукти в магазині здорової їжі, люди ще й можуть отримати консультацію, чим вони корисні.

У магазині Food & Health можна знайти різноманітні вегетаріанські ковбаси з соєвого та пшеничного білка, сири, спеції без хімії, без смакових підсилювачів, які важко відрізнити від м’ясних.

«Хто не куштував, то всім подобалися», – переконує бізнесмен.

Читайте також: Бізнес зі смаком лимонного перцю: подружжя у Луцьку торгує незвичайними спеціями

Також тут можна придбати випічку, цукерки, батончики з сухофруктів, хлібці для сироїдів, сиродавлені олії тощо.  Крім того, планують також ввести в магазин молочні продукти без лактози, адже багато людей її не переносить.

Сушені яблука
Сушені яблука





Володимир Горбатюк
Володимир Горбатюк

Володимир Горбатюк додає, що у його магазині попрацювали над колоритом, щоб відрізнятися від типових закладів торгівлі. 

«Звичайно ж, є стелажі для продуктів, прилавок, цінники, але інтер’єр відрізняється, адже в магазині створили домашню атмосферу. Тобто покупці заходять, ніби до себе додому і обирають продукти, які б хотіли скуштувати», – зазначив Горбатюк.

Наприклад, на прилавку стоїть ««піраміда харчування». Конструкція складається з трьох рівнів: те, що можна вживати щедро, помірно і, що можна вживати обмежено. Ця піраміда, як каже власник, зазвичай найбільше зацікавлює людей. Адже справді є люди, які змінюють свій раціон, збільшують його кількістю здорової їжі.

Читайте також: У Луцьку з’явиться сучасний гіпермаркет меблів та люстр​​​​​​​

Володимир Горбатюк розповів, що ринок вегетаріанської їжі на сьогодні зростає. Адже з’являються нові продукти, нові виробники, які пропонують різноманіття харчів для вегетаріанців та й веганів зокрема.


Соєве м'ясо
Соєве м'ясо




Моді на здорове харчування спряють і численні спортклуби, фітнес-центр, клієнти яких потребують відповідних продуктів. Тому «зожники» теж є клієнтами магазину Food & Health.

«Конкурентів у Луцьку маю, але не дуже багато. Якщо порівняти зі Львовом, то там значно більше вегетаріанців і веганів, і відповідно більше магазинів та кафе у цій ніші. А у Луцьку всього-на-всього два магазини і одне невеличке кафе. Та їх я сприймаю не як конкурентів, а як партнерів. Ми разом сприяємо розвитку культури здорового харчування», – пояснив Володимир Горбатюк.


Читайте також: Дрібниць не буває: за лаштунками  власного виробництва у «Нашому Краї». ФОТО

Окрім того, в магазині є книги з рецептами вегетаріанських страв та інформацією про здоровий спосіб життя. Адже почати здорово харчуватися, це не просто перестати їстищось одне, а почати інше. 

Вивіска магазину
Вивіска магазину

Анна МАНЮХІНА

Коментарі
18 Жовтня 2018, 07:30
Гарний магазинчик. В мене є друзі,які виготовляють чудовий натуральний шоколад з керобу. Якщо буде цікаво ,- дзвоніть. 0977771741
26 Лютого 2021, 17:24
Доброго дня,готую вдома,вегетаріанські страви,не знаю тільки кому їх продавати.Якщо зацікавило телефонуйте 0989627979,або добавте у вайбері,скину фото
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024