Волинські податківці обговорили з представниками бізнесу податкові новації 2023 року

30 Березня 2023, 17:13
Волинські податківці 889
Волинські податківці

29 березня за сприяння Волинської торгово-промислової палати відбулася зустріч з представниками волинського бізнесу.

Керівники структурних підрозділів Головного управління ДПС у Волинській області розповіли працівникам фінансових і бухгалтерських служб місцевих господарюючих суб’єктів про законодавчі нововведення та податкові умови здійснення діяльності в умовах воєнного стану. Про це йдеться на сторінці Волинської податкової.

Топ-темою для діалогу з платниками податків стало питання роботи СМ КОР, зокрема підстав зупинення реєстрації податкових накладних. Заступник начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків — начальник відділу прогнозу, аналізу та звітності, моніторингу операцій та ризиків Вадим Іванов детально розповів про вимоги до платників ПДВ для успішної реєстрації податкових накладних та алгоритм дій платника у випадку призупинення їх реєстрації. 

Потому посадовець відповів  на запитання представників бізнесу та наголосив, що для отримання консультаційної допомоги кожен платник ПДВ має можливість скористатися тематичними «гарячими» лініями. 

Читайте також: Депутати Волиньради просять зменшити тиск податкової служби на бізнес

Начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Інна Сцьольна докладно поінформувала учасників заходу про особливості звітування  перед ДПС та новації, які варто врахувати у господарській діяльності платникам податку на прибуток у період воєнного стану.   

На законодавчих вимогах до офіційного оформлення найманих осіб та обов’язковості дотримання гарантій в оплаті праці акцентував начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, координації та інформаційно-аналітичного забезпечення, розгляду звернень платників податків управління оподаткування фізичних осіб Олександр Котюн

Про підстави та умови отримання ліцензій на зберігання пального та реалізацію підакцизної продукції, а також порушення, які допускають господарюючі суб’єкти у сфері обігу підакцизних товарів з учасниками зустрічі спілкувалися представники управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області Людмила Малярчук і Галина Сургент.   

Читайте також: На Волині фіксують позитивну динаміку сплати податків до держбюджету

«Державна податкова служба використовує всі можливі комунікаційні можливості для діалогу із сумлінним бізнесом.  У ході таких зустрічей податківці роз’яснюють вимоги закону з тим, щоб попередити застосування штрафних санкцій і донести до платників максимум інформації щодо податкових вимог у період воєнного стану. Таке безпосереднє спілкування дозволяє з’ясувати наскільки ефективно працюють податкові норми у реальному житті та на якісно новому рівні планувати роботу податкової служби із забезпечення надходжень до бюджетів», - вважає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк

Фінансові умови для  ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф та виконання державою соціальних зобов’язань залежать від податкової дисципліни кожного платника. Тож вагомий внесок у майбутню перемогу над загарбником робить кожен, хто дотримується вимог податкового законодавства, - нагадують у податковій службі. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024