На Волині платники податків звітуються переважно дистанційно

02 Жовтня 2023, 12:13
На Волині платники податків звітуються переважно дистанційно 434
На Волині платники податків звітуються переважно дистанційно

За підсумками січня-вересня 2023 року платники податків Волині подали в електронному вигляді майже 317 тисяч декларацій. Це 97,9% від загальної кількості звітів, що надійшли на опрацювання фахівців ДПС.

Про це інформують волинські податківці.

Онлайн-спілкуванню з податковою службою надають перевагу юридичні особи та підприємці. Зокрема, юридичні особи за підсумками дев’яти місяців поточного року подали 153,2 тисячі звітів в електронному вигляді, а підприємці-фізичні особи – 163,6 тисячі електронних декларацій.

Таким чином, електронний формат звітування обирають більшість платників податків в області.

Зручність інформаційних сервісів ДПС, зокрема функціональні можливості електронного кабінету дозволяють на якісно новому рівні спілкуватися з податковою службою та виконувати податкові зобов’язання без особистого контакту з податковим інспектором. Цей момент важливий, оскільки виключає суб’єктивний чинник, відтак – корупційні ризики, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Державна податкова служба систематично вивчає потреби платників податків і постійно працює над удосконаленням функцій і сервісів електронного кабінету, втілюючи найкращі інформаційні рішення.  

Про сплату податків через електронний кабінет можна дізнатися з тематичних презентаційних матеріалів за посиланням: http://tax.gov.ua/media-tsentr/prezentatsiyni-materiali/673061.html.

Нагадаємо, що ДПС запропонувала бізнесу сучасне та безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

Це програмне рішення розміщене у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут).

Читайте також: Продав без чека – штраф: які зміни та санкції для бізнесу запрацюють з першого жовтня

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024