ТОП-7 найпопулярніших статей про підприємців від Бізнес.Району

07 Січня 2020, 09:30
4222

Бізнес.Район  уже півтора року розповідає про цікаві проекти та актуальні проблеми підприємництва Волині та навіть інших регіонів.

Наша місія – об'єднати волинських підприємців і підприємиць на одному медіа-майданчику для створення середовища, яке буде розділяти ідеї сталого розвитку заради економічного зростання регіону. 

Для цього ми щодня розповідаємо про ділове життя нашої області та шукаємо цікавих героїв, успіх яких може надихати. Підсумовуючи 2019 рік, пропонуємо пригадати матеріали про підприємців, які отримали найвищу очінку від читачів (кількість переглядів вказана на момент підготовки матеріалу).

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших новин року на Бізнес.Районі

Схожа на чайку: хто в Луцьку їздить на Tesla Model X –  12905. Авторка – Світлана Кирилова

Відомі волиняни Вячеслав і Оксана Короткі – щасливі власники електричного кросовера Tesla Model X. Вячеслав – музикант, бас-гітарист луцького гурту «Був’є». Оксана – власниця центру естетичної медицини у Луцьку. «Тесла» – давня мрія Оксани, бо в ній ідеальне все – дизайн, безпечність, екологічність, безшумність і комфорт. Дівчина – фанатка розробок Ілона Маска і він їй імпонує як бізнесмен. Цей геній зміг створити величезну компанію, яка зараз випускає найтоповіші електромобілі в світі.

Як подорожувати на такому авто, де його заряджати і як воно вписується в реалії українського міста, Бізнес.Район дізнався з перших вуст – від власників Tesla Model X.

Вячеслав і Оксана Короткі 
Вячеслав і Оксана Короткі 

За склом: навіщо продукти «Галі балуваної» готують на очах у покупців – 11 270. Авторка – Ірина Требунських

Луцька мережа фірмових магазинів напівфабрикатів «Галя балувана» вирізняється на ринку атракційною фішкою: кожен покупець може побачити процес приготування вареників, пельменів, млинців, котлет, ковбас, чебуреків та інших страв. Для цього цехи розташовані у кожному магазині за прозорою стіною.

Співвласник і співзасновник мережі Олександр Теліга розповів Бізнес.Району звідки з’явилася така фішка і чому продукцію «Галя балувана» не знайти в інших магазинах

1
Олександр Теліга
Олександр Теліга

Село полуничників і капусників: чому хорохоринці не хочуть на заробітки за кордон – 9210. Авторка – Наталія Пахайчук

Ще 10-12 років практично все населення працездатного віку села Хорохорин Луцького району шукало заробітків за кордоном. Найчастіше їхали до польських аграріїв, від яких привезли не тільки гроші, а й досвід, технології та розуміння бізнесу. Сьогодні ж поляки приїжджають у волинське село налагоджувати партнерство.Фер

Журналісти Бізнес.Району з’ясували, у чому полягає секрет економічного дива в окремо взятому волинському селі.

Фермер Валерій Горолюк із села Хорохорин
Фермер Валерій Горолюк із села Хорохорин

Як власний бізнес допоміг «особливій» мамі з Ковеля позбутися токсичних стосунків – 8055. Авторка – Анна Манюхіна

Підприємиця з Ковеля Марина Громова влаштувала акцію «Я – особлива мама». Їй вдалося згуртувати жінок, які виховують діток з інвалідністю, аби показати, що вони теж заслуговують на відпочинок і час для себе.

Марина таким чином ділиться тією простою істиною, до якої сама йшла непростих 15 років. Вона на собі відчула, як це – виховувати дитину з інвалідністю без підтримки чоловіка. Жінка насправді не єдина у такій ситуації. Нерідко чоловіки йдуть із сім’ї, коли стикаються зі схожими випробовуваннями.

Марина Громова
Марина Громова

Як волинянин прилаштовує «своїх» за кордоном – 7090. Авторка – Неля Музичко

Лучанин Роман Гах уже чотири роки живе у Польщі й успішно керує власним бізнесом, головна мета якого – допомагати з оформленням й працевлаштуванням іноземцям, себто українцям.

Про Роман Гаха неодноразово чули ті, хто полюбляє відпочити в «Бандера Square», що у Луцьку. Цей урбаністичний проект втілили активісти громадської організації «Мистецький трамплін». На той час Роман був головою організації та керівником-ініціатором задуму. Наразі Роман живе у Польщі й кардинально змінив напрямок діяльності – успішно керує власним бізнесом, головна мета якого – допомагати з оформленням й працевлаштуванням іноземцям, себто українцям.

Журналістам Бізнес. Району підприємець розповів, яка суттєва різниця в працівниках з України та інших країн Європи, де юридично зручніше «бізнесувати» та як попри все залишитись з Україною в серці.

Роман Гах
Роман Гах

«Шкарпетка – це ідея», – полтавський підприємець – 6425. Авторка – Наталія Пахайчук

У Мачухи, що під Полтавою, почали навідуватися французи. Тут вони замовляють модні шкарпетки для всієї Європи. Невелике підприємство у звичайному українському селі стало ексклюзивним виробником ходового товару для глобального ритейлера «Ашан».

Бізнес.Район дізнався як 36-річний підприємець Олег Хардін зумів вивести своє дітище – компанію Premier Socks – на міжнародний рівень.

Олег Хардін
Олег Хардін

«Хочеться не проїсти життя!», або Чому власник відомої компанії взявся знімати телешоу – 4305. Авторка – Світлана Федонюк

Бізнесмен з Володимира-Волинського  Олег Борбелюк, засновник і генеральний директор меблевої фабрики «Гербор-Холдинг», що експортує продукцію у 28 країн світу,  став ведучим інформаційної програми «В десятку».

Ця новина стала топовою у місцевій громаді. Адже люди знають і звикли бачити Олега Борбелюка поважним, успішним підприємцем, котрий створив понад тисячу робочих місць, є найбільшим платником податків, великим шанувальником спорту, п’ять разів поспіль обирався депутатом міської та Волинської обласної рад. Проте він завжди залишався привітною і доступною для спілкування особистістю, благодійником, турботливим чоловіком і батьком двох доньок. Здавалось, усе в житті вдалось, все упорядковано, заробив авторитет, є й достаток… А тут, як сніг на голову – нова роль ведучого телепрограми!

Бізнес.Район з'ясовував що це: дозвілля, самопіар чи самореалізація?

Олег Борбелюк
Олег Борбелюк

Читайте також: Сім молодих луцьких підприємців, які вас надихнуть. #НЕЗЕЛЕНІ

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024